اطلاعات کلی در مورد استان چهار محال و بختیاری درباره ما  |  ارتباط با ما

اردل  |  بروجن  |  فارسان  |   کیار  |  کوهرنگ  |  لردگان  |  شهرکرد روال های اداری دریافت مجوزهای سرمایه گذاري   |    مشوق هاي سرمايه گذاري
معافیت های مالیاتی
قانون برنامه پنجم توسعه
ماده 119 برنامه پنجم توسعه ـ دولت موظف است در راستای هدفمندسازی معافیتهای مالیاتی و شفاف‌سازی حمایتهای مالی اقدامات ذیل را به‌عمل آورد:
الف ـ جایگزینی سیاست اعتبار مالیاتی با نرخ صفر به جای معافیتهای قانونی مالیاتی
ب ـ ثبت معافیتهای مالیاتی مذکور به صورت جمعی ـ خرجی در قوانین بودجه سالانه
تبصره 1ـ به اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول معافیتهای قانونی مذکور، مالیات تعلق نمی‌گیرد.
تبصره 2ـ تسلیم اظهارنامة مالیاتی در موعد مقرر شرط برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی است.

قانون مالیات های مستقم

در قانون ماليات هاي مستقيم مواردي در رابطه با معافيت هاي مالياتي پيش بيني شده است كه به شرح زير مي باشد:

ماده 132- درآمد مشمول ماليات ابزاري ناشي از فعاليت‌هاي توليدي و معدني در واحدهاي توليدي يا معدني در بخش‌هاي تعاوني و خصوصي كه از اول سال 1381 به بعد از طرف وزارتخانه‌هاي ذي‌ربط براي آنها پروانه بهره‌برداري صادر يا قرارداد استخراج و فروش منعقد مي‌شود، از تاريخ شروع بهره‌برداري يا استخراج به ميزان هشتاددرصد (80%) به مدت چهار سال و در مناطق كمتر توسعه يافته به ميزان صددرصد (100%) و به مدت ده سال از ماليات موضوع ماده (105) اين قانون معاف هستند.

تبصره 3- كليه تأسيسات ايرانگردي و جهانگردي داراي پروانه بهره‌برداري از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هرسال از پرداخت پنجاه‌درصد (50%) ماليات متعلق معاف هستند.

ماده 133- صددرصد درآمد شركتهاي تعاوني روستايي، عشايري، كشاورزي صيادان، كارگري، كارمندي، دانشجويان و دانش‌آموزان و اتحاديه‌هاي آنها از ماليات معاف است.

ماده 134- درآمد حاصل از تعليم و تربيت مدارس غيرانتفاعي اعم از ابتدائي، راهنمائي، متوسطه، فني و حرفه‌اي، دانشگاهها و مراكز آموزش عالي غيرانتفاعي و  مهدهای کودک در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها و درآمد مؤسسات نگهداري معلولين ذهني و حركتي بابت نگهداري اشخاص مذكور كه حسب مورد داراي پروانه فعاليت از مراجع ذي‌ربط هستند همچنين درآمد باشگاهها و مؤسسات ورزشی داراي مجوز از سازمان تربيت‌بدني حاصل از فعاليتهاي منحصراً ورزشي از پرداخت ماليات معاف است. آیین نامه اجرایی این ماده به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

ماده 138- آن قسمت از سود ابزاری شرکت های تعاونی و خصوصی که برای توسعه و بازسازی و نوسازی یا تکمیل واحدهای موجود صنعتی و معدنی خود یا ایجاد واحدهای جدید صنعتی یا معدنی در آن سال مصرف گردد از پنجاه درصد (50 %) مالیات متعلق موضوع ماده (105) این قانون معاف خواهد بود مشروط بر این که قبلاً اجازه توسعه یا تکمیل یا ایجاد واحد صنعتی یا معدنی جدید در قالب طرح سرمایه گذاری معین از وزارتخانه ذیربط تحصیل شده باشد. در صورتی که هزینه اجرای طرح یا طرح های یاده شده در هر سال مازاد بر سود ابزاری همان سال باشد و یا از هزینه طرح سرمایه گذاری کمتر باشد شرکت می تواند از معافیت مذکور در محاسبه مالیات سود ابزاری سال های بعد حداکثر به مدت سه سال و به میزان مازاد مذکور و یا باقی مانده هزینه اجرای کامل طرح بهره مند شود.

تبصره 1- درصورتي‌كه شركت، قبل از تكميل، اجراي طرح را متوقف نمايد يا ظرف يك سال پس از مهلت تعيين شده درطرح سرمايه‌گذاري، آن را به بهره‌برداري نرساند يا ظرف پنج سال پس از شروع بهره‌برداري آن را تعطيل، منحل يا منتقل نمايد معادل معافيت‌هاي مالياتي منظور شده در اين ماده براي اجراي طرح و جرائم متعلقه موضوع ماده (190) اين قانون از شركت وصول خواهد شد.

تبصره 2- واحدهاي صنعتي جديد كه با استفاده از معافيتهاي مندرج در اين ماده تأسيس مي‌شوند نمي‌توانند از معافيتهاي مالياتي موضوع ماده (132) اين قانون استفاده نمايند.

ماده 139-

ح – آن قسمت از درآمد موقوفات عام كه طبق موازين شرعي به مصرف اموري از قبيل تبليغات اسلامي، تحقيقات فرهنگي، علمي، ديني، فني، اختراعات، اكتشافات، تعليم و تربيت، بهداشت و درمان، بنا و تعمير نگهداري مساجد و مصلاها و حوزه‌هاي علميه و مدارس علوم اسلامي و مدارس و دانشگاه‌هاي دولتي، مراسم تعزيه و اطعام، تعمير آثار باستاني، امور عمراني و آباداني، هزينه يا وام تحصيلي دانش آموزان ودانشجويان، كمك به مستضعفان و آسيب ديدگان حوادث ناشي از سيل، زلزله، آتش‌سوزي، جنگ و حوادث غيرمترقبه ديگر برسد، مشروط براين‌كه درآمد و هزينه‌هاي مزبور به تأييد سازمان اوقاف و امور خيريه رسيده باشد از پرداخت ماليات معاف است.

ل – فعاليت‌هاي انتشاراتي و مطبوعاتي فرهنگي و هنري كه به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام مي‌شوند از پرداخت ماليات معاف است.

ماده 141-

الف – صددرصد (100%) در آمد حاصل از صادرات محصولات تمام شده كالاهاي صنعتي و محصولات بخش كشاورزي (شامل محصولات زراعي، باغي، دام و طيور، شيلات، جنگل و مرتع) و صنايع تبديلي و تكميلي آن و پنجاه‌درصد (50%) درآمد حاصل از صادرات ساير كالاهايي كه به منظور دست يافتن به اهداف صادرات كالاهاي غيرنفتي به خارج از كشور صادر مي‌شوند مشمول ماليات معاف هستند و فهرست كالاهاي مشمول اين ماده در طول هر برنامه به پيشنهاد وزارتخانه‌هاي امور اقتصادي و دارايي، بازرگاني،كشاورزي و جهاد سازندگي و وزارتخانه‌هاي صنعتي به تصويب هيأت وزيران مي‌رسد.

ماده 142- درآمد كارگاههاي فرش دستباف و صنايع‌دستي و شركتهاي تعاوني و اتحاديه‌هاي توليدي مربوط از پرداخت ماليات معاف است.